Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 18. júna 2010

Mlynické Solisko 12.12.2009











Aj napriek nie príliš dobrej predpovedi sme sa vybrali zas sa trochu poprechádzať. Náš plán? Solisko. Avšak výber cesty sme si nechali až na neskôr, keď zistíme aké sú vlastne podmienky.

Ešte pred štvrtou ráno odchádzame z BB a na Štrbskom plese sme ešte pred šiestou. O 6:00 už šliapeme hore. Zastavíme sa ešte na chate, dáme čaj a hor sa do strašnej hmly, čo nás čaká.

Výber bol jasný. Prostredný žľab. No v tých podmienkach, sme nemali šajnu, kde hľadať a tak sme sa rozhodli vybehnúť prvým jasným žľabom, čo trafíme. Nahodíme sa do „gala“ a vyrážame. Žľab sa začína akosi zužovať, no pri viditeľnosti cca 20 – 50 metrov sme si stále nie istí, či sme správne. Nakoniec, asi po 2/3 cesty sme už istejší. „Trafili sme :-)“

Trápime sa ďalej, snažíme sa určiť polohu a tu zrazu slnko. Po 4 hodinách mrznutia a trápenia, cca 10 m pod vrcholom, vyliezame akoby do iného sveta (neba :-)). Nádherné pohľady nás trochu rozohriali, no ešte nás čakala , nie príliš jednoduchá, cesta dole. Ale podarilo sa a v šťastí sme sa dostali až dole :-)

Takže v skratke:

Kedy: 12.12.2009
Kto: Peter (Zmetok), Dušan (Buš), Peter (Jack)
Kde: Mlynické Solisko
Čo: Prostredným žľabom
Za koľko: II - III
Ako dlho: 3 hod
Podmienky: Hmla, kosa, trochu nového snehu, ale všetko držalo :-)

Všetky fotky tu:
http://picasaweb.google.com/peterpaduchzmetok/MlynickeSolisko#

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára