Vyhľadávať v tomto blogu

streda 3. júla 2013

Ošarpance, Hrebeň Ošarpancov, 02.07.2013


Po pol ročnej prestávke sa mi veľmi do ťažších ciest v Tatrách ani nechce a preto obzerám niečo krátke, ľahké, no hlavne blízko :) Nuž veľa ciest s takouto špecifikáciou už nezostalo no na jednu som sa veľmi tešil. Je to práve hrebeň Ošarpancov. Pekná trojočka v pevnej skale len poteší srdiečko a s dobrou partiou aj dušu.
Štandardný odchod z BB o piatej a o siedmej sme už aj s kávou na parkovisku na Popradskom. Už len 2,5 hod šliapania a už raňajkujeme v slnkom zaliatej doline pod nástupom.
Nástup do cesty je Komárnického komínom, v ktorom nám však parádne zamŕzajú prsty , a ktorý je na 2 dĺžky (50 a 30 m). Za rampou na nás čaká nádherná položená platnička, ktorá sa dá liezť kade si len človek zmyslí, no hlavne je už na slniečku a hneď nám dušička podskoči :) . Po nej sme si to trochu sťažili a Daník povariantil asi 4kovým výlezom. Tam sa preväzujeme a konečne si môžem ťahať ja. 5. dĺžka (na Malý Ošarpanes) bola kratučká (cca 15 m), no náramne krásna, tak sme to vzali rovno hore. Jeden malý zlaňák (10 m), ktorý  v podaní troch inštruktorov pôsobil dosť zmätene a sme v sedielku medzi Malým a Prostredným Ošarpancom. Ďalej 50 m na Prostredný, a hneď za nim štand. Odtiaľ je to na Veľký už len 1 x 55 m. Vrchol však len tečneme rukou a kúsok za nim je veľký zlaňovací kruh. Asi 15 metrovým zlaňáčikom sa za krátko dostávame do Dračej štrbiny a tu cesta končí. Odtiaľ je to už len asi 20 minút späť pod nástup.
 
Takže v skratke:
Kto: Daník, Peťo Č., ja
Kde: Ošarpance
Čo: Hrebeň Ošarpancov
Za koľko: III
Ako dlho: 3 hod

2 komentáre:

  1. ahoj
    peta aj danika zdravim.. instruktor peto, bol ten, u ktoreho som absolvoval zakladny kurz .. no hej, narobil chute, na take tatranske nadherne akcie...a co dalej? je mozne sa k vam za dakych podmienok pridat? ci robite aj take "vylety" v ramci dalsich kurzov?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Gabo. Teraz neviem, ktoreho peta presne myslis :) Ci mna alebo toho druheho... Daj mail, nieco vymyslime...

      Odstrániť