Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 17. januára 2011

Ďumbier 16.01.11

Po oteplení by to malo perfektne všetko držať. Takéto slová len povzbudia pred víkendom a po týždňovom nič nerobení padnú náramne vhod. Preto sa dohadujeme a plánujeme čo, kde, ako. Ako zvyčajne, zas nám to vyšlo na Ďumbier :)
Odchod z Bystrice niečo pred šiestou a o siedmej už šliapeme z Trangošky. Na chate sa stretávame s Viktorom, Peťom a Duškom, ktorý si vybrali kobylu, zobudíme Tomáša a Romana, dáme čajík a valíme hore.
Tentoraz sme si vybrali dosť málo lezenú cestu Pilier na Z predvrchol III- IV. Peťo s Peťom vyrazili o trochu skôr a podaril sa im pekný, dvoj dĺžkový  prvovýstup.  Nakoľko sme traja, a Tomáš musí hľadať cestu, sme trochu pomalší, o chvíľu nás už dobieha aj dvojica 2P :), takže sme v pilieri už piati. Hneď je veselšie. Podmienky celkom ušli. Sneh relatívne držal, len s istením to bolo veľmi slabé. Posledné dve dĺžky pred vrcholom si už však zakladáme čelovky, pretože  padá tma a doliezame za svitu mesiaca :) Niečo úžasné. Škoda, že sa toto nedalo nafotiť.  No aspoň už nefúkal taký silný vietor a ten pocit, keď sa človek teší na teplý čaj, horec a polievku nás hnal vpred :)
Takže v skratke:
Kto: Tomáš, Roman, 3x Peťo :)
Kde: Sever Ďumbiera
Čo: 2P prvovýstup (IV-)  + Piler na Z predvrchol (III-IV), My Pilier (III-IV)...
Ako dlho: 7 hodín
Za koľko: III-IV možno aj V- (prvovýstup IV-)
Zopár fotiek tu:
https://photos.app.goo.gl/KnH4RFUY64pPh8P99

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára