Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 27. decembra 2015

Ďumbier, Modrý ľad 23.12.2015




Skúšame sa veru ešte pred sviatkami trochu rozchodiť a poniektorí roztiahnuť nové boty :) No a keďže by radi aj kamaráti z Čiech videli náš krásny Ďumbier, netreba ma dlho prehovárať.

  O siedmej sa stretávame na Trangoške a po čisto ľadovom chodníku stúpame na chatu, kde nás prekvapia nezamrznuté kaluže. Nuž nie je kam sa ponáhľať, preto dáme malý bufet a stúpame ta hor.
Po nahliadnutí na sever, sa mi nechce ani veriť, ako za tých pár dní sneh zmizol. Z nad Modrého ľadu zlaníme a už nakúkam do Forsáže (čo mal byť náš dnešný druhý cieľ). Je to však úplne bez snehu,  preto do toho ani nepôjdeme a stúpame pekne pod Modrý... Po pár metroch v ľade, sa to však mení skôr na vodopád. Teplota je síce príjemná (cca +3), no nie na lezenie ľadov. Aspoň že to nejak púšťa a aspoň tie dve dĺžky si trochu povychutnávame :)

  Po vylezení , v rámci kondičky, ešte vybehneme ku krížu a potom už len rýchlim krokom späť na chatu na polievočku a tekutiny :)

  Nuž aj keď podmienky neboli zas nejak úplne skvelé, s kamarátmi ide takmer všetko samé a my vieme byť vďační aj za to málo :) Ja len dúfam, kamaráti, že sa páčilo a snáď si to čoskoro zas zopakujeme ;)

Heslo: Kto sa nevie tešiť z mála, nezaslúži si viac... ;)



...
...
...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára