Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 6. júla 2013

Ostrá vežička, Pilierom IV, 05.07.2013



Zdroj foto: http://www.tatry.nfo.sk/
Dnes to bolo hrúza, len sa dohodnúť, čo vlastne. Je večer 10 hodín a my vlastne ešte ani nevieme čo a hlavne či vôbec niekam ideme. Počasie nám moc nepraje a preto hľadáme niečo blízke, krátke a ľahké aby sme na obed už boli na ceste z pod steny. Nakoniec padol výber na Furkotskú dolinu a tam sa vraj ráno uvidí.
Odchod o štvrtej ráno z BB nás skoro odrovnal. Hlavne keď poniektorí žili do polnoci :) Po príchode na Štrbské hneď prebalíme a už valíme našim smerom. Zatiaľ to na dážď nevyzerá, no radšej sa nezdržovať. O ôsmej sme už v doline, no oblaky sa už začínajú prevalovať a preto opúšťame plány na Koziu stenu a podobne a pokukávame po kratučkej stienke na Ostrej vežičke. Veď reku ak stihneme, dáme si radšej dve cestičky.
Do cesty naliezame niečo pred deviatou, no zisťujeme, že to až taký „utekáč“ nebude. Síce nič ťažké, no zeliny celkom dosť. V druhej dĺžke sme sa aj trošku pobáli, no nakoniec skala netrafila :). Tretia začínala pilierikom, no na koniec, ako bonus, si dáme apoň krásnu platničku ako zadosťučinenie za trápenie.
Nuž nie je to zas tá najkrajšia cesta, no pri takej predpovedi, je to celkom dobrý výber :)

Takže v skratke:
Kto: Daník, Duško a ja
Kde: Ostrá vežička
Čo: Pilierom
Za koľko: IV
Ako dlho: 2:15
Heslo dňa: Podkýňačka :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára