Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 28. júna 2010

Stena pod Skokom 27.06.2010
















Stena pod Skokom 27.06.2010
Peter a Peter
Ako vždy v piatok večer prebieha kontrola počasia a plánuje sa niečo na víkend. Plán znie: Stena pod Skokom.
V nedeľu ráno o piatej vyrážame. Po príchode do Tatier je počasie nádherné a veselo si stúpame k nástupu a cestou sa dohadujeme, čo by sme si v stene dali. Po príchode pod stenu a nákuku do steny je to jasne. Stredom platne... Nádherná platňa nás priam volá a po odporúčaní z pred dvoch týždňov od Bučekovcov, je to úplne jasné.
Naliezame... Prvá dĺžka je dosť po trávach tak cca okolo 3/ 4 a je okolo 50m. Štandujeme v stene pri kosodrevine. Druhá však už neni až taká ľahko čitateľná. Naliezame na malú vežičku a hneď nami je nádherná platňa. Z veže cca 2 metre kolmo hore a potom jemne doľava po skobách (ktoré sú dosť slabo viditeľné) na ďalší štand (obtiažnosť okolo V, ale celkom nepríjemných .), ktorý je v samotnej platni a je náramne vzdušny :) Bolo aj BoBojím :) Ďalej pokračujeme logickou puklinou a po asi 10m traverz doprava(viditelná skoba) Odtiaľ rovno hore nevýrazným kútikom, ale po predchádzajúcich je to už celkom ľahké (IV+) Trvalo nám to cca 2 hoďky a tak zbehneme dole a dávame si ešte jednu cestu: Pravou časťou platne IV. Len tak na vyklusanie :)
Takze v skratke:
Kde: Stena pod Skokom
Kto: Peter Padúch, Peter Salbot
Kedy: 27.06.2010
Čo: Stredom platne IV+ A1 (naše V ako vyšita:)
Pravou časťou platne IV
Koľko: 1. 2 hod., 2. 1,5 hod.
Foto tu:

2 komentáre:

  1. Jéj, no paráda. A my sme boli v nedeľu na Krížnej a dovideli sme až hen na Tatry a vraveli sme si: to má ten Padúch ale pekné počasie :D
    Malý Peťo tentokrát v pohode? Nikto sa mu pred očami neprizabil? :P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nie nie :) Tentokrat bez urazov :)
    A to pocasicko... to teda vyslo :)

    OdpovedaťOdstrániť