Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 28. februára 2011

Tupá – Rebro Gálfy, Andráši 27.02.2011

-->
Pred posledným februárovým víkendom bolo dosť ťažké sa rozhodnúť, či využiť posledný víkend na lezenie v Ďumbieri alebo vybehnúť do Tatier. Nakoniec to teda nejak vypálilo na tie Tatry. Keďže som už raz chcel skúsiť na Tupú Galfyho rebro, no pre zlé podmienky sme sa vtedy museli vrátiť, bolo treba, dať si do poriadku staré resty a po dlhom vyjednávaní sme sa teda rozhodli pre túto cestu.
Počasie nám malo priať a také dobré podmienky na lezenie som v zime o takomto čase snáď ešte ani nemal.
Niečo po šiestej vyrážame s parkoviska Popradské , pred siedmou sme už na chate okolo 7:45 už pod stenou.  Mali sme taký tichý ciel, skúsiť vyliezť 2 cesty, no prvé  dve dĺžky nás trochu zdržali. Preto všetko, čo sa dá lezieme súčasne. Keďže sme boli cca v polovici cesty a čas trochu pokročil, vyzeralo to, že sa nám to asi nezdarí. Preto upravujeme tempo, dávame malý bufet a pokračujeme pozvoľna. Vyzerá to, že na vrchol je to už len nejakých 150 metrov ľahkého terénu a nejaké 2 dĺžky lezenia. Nakoniec však všetko ideme súčasne a trojkovú obtiažnosť vo výleze sme ani nepostrehli. Veru nedalo sa to ani porovnať s trojkou v spodných dĺžkach.
Na vrchole sme o 12:35 a keďže sme sa dohodli, že ak to stihneme do 12tej, pôjdeme ešte druhú cestu, dáme oddych, posedíme na slniečku, niečo zjeme a pomaly zostupujeme. Druhú cestu sme už teda nešli.
Na Popradskom dávame ešte malý obed a pálime domov.

Takže v skratke:
Kto: Peter Padúch, Peter Salbot
Kde: Vysoké Tatry, Tupá
Čo:  Rebro Gálfy, Andráši
Za koľko: III podla mňa III+
Ako dlho: 4,5 hod
Heslo dňa: Ja už konečne chcem liezť po rukách... J

2 komentáre:

  1. vy ste to riadne rýchlo vybehli, nám to trvalo trochu dlhšie :o). no ale tak čo, bolo to naša prvá spoločná mixová cesta. verím, že budúci rok dáme toho viac a v lepšom čase :o)
    biba

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neboj :)Ono sa to casom podda :)
    este si date par ciet a potom sa budete len smiat a spominat na toto :) Hlavne treba liezt...
    A zas az taky rychli sme neboli. Pisane bolo 3 hod a dost sme sa flakali. Keby som vedel, ze ten vrch bude taky lahky, nedali by sme tie 2 bufety v stene a palili by sme hore.
    Dufam, ze sa potom volakde v stenach spolu zrazime... :)

    OdpovedaťOdstrániť