Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 12. apríla 2011

Slovinsko 8.- 10.04.2011


Ako každý rok aj tento sme chceli zahájiť letnú lezeckú sezónu v Slovinskom Ospe, no podmienky na lezenie boli dobré aj u nás, tak sme čakali na víkend, keď bude u nás horšie počasie. Takže namiesto prvého marcového víkendu, ako chodievame obyčajne, sa nám to akosi posunulo na druhý aprílový...
Ako klasicky vyrážame vo štvrtok po práci a niečo po polnoci sme už na apartmáne u Borisa. Nejak sme sa nezdržovali vymýšľaní plánov na nasledujúci deň. Hneď sme požili prvú pomoc v podobe tekutého chmelu a trošky fernetu a už aj slintáme vankúše...
Ráno vyrážame na Babnu (Osp). Počasie vyzerá byť v celku prijateľné aj naprik tomu, že malo byť veľmi teplo. Je trochu pod mrakom, ale je dosť teplo. Po obede však mraky odišli a začal byť veru riadny úpek. Lezenie sa preto zmenilo na kúpanie sa vlastom pote a preto sme to vydržali len do nejakej piatej a pálime späť na apartmán, niečo prejesť a pripraviť sa na ďalší deň.
V sobotu sme boli v Čiernom kale, no v tých najkrajších sektoroch sa nedalo existovať kôli úpeku, preto sme sa skrývali len v cestách, kde sa dalo schovať do tieňa aspoň ističovi. Veru zas sme toho veľa nenaliezli, no na potešenie to stačilo.
Posledný deň, teda v nedeľu, sme sa opäť vybrali na Babnu, pretože sme tam poniektorí mali ešte resty z piatka v podobe rozrobenej 7a+ky. Čo však čert nechcel, zas horúčava a zas nepustilo. Tak si aspoň Ivo, Ľudko a Peťo preliezli nejaké to 6b+ a okolo pol druhej už sedíme v aute a valíme sa ochladiť na naše krásne Slovensko.

Takže v skratke a asi len to najdôležitejšie:
Kto: Ľudko, Peťo S., Ivo L., a ja
Kde: Slovinsko (Osp + Crni Kal)
Čo: veľa od 5a do 7a+

Viac foto tu:
https://get.google.com/albumarchive/108304800825024728715/album/AF1QipNudr95rOLE0qZYE9Fhx56hxde7he6zCkphHdbd?source=pwa

https://photos.app.goo.gl/osbMhntNu9wzJNN19

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára