Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 18. júna 2010

06.06.2010 Volia veža, Sanislawský 5




V nedeľu 6.6.2010 to vyzeralo na pekný deň. Joj veru škoda ho presedieť doma , nuž vybrali sme sa teda s Peťom pozrieť, ako nám to vyzerá v Tatrách a zamierili pod Volovku.
Chodník od Popradského bol v dobrom stave, sem tam sa ale cezeň valil malý potôčik. Prvý sneh však bol až pri Žabích plesách, ale ráno bol tvrdý, takže to celkom šlo...
Stena vyzerala byť celkom suchá a tak sme si vybrali Stanislawského. Komínom v spodnej časti ešte miestami tiekla voda, ale v pohode sa to dalo vydržať. Traverz suchý, previštek po traverze tiež, no kľúčové miesto mokrá a slizké, takže to sme radšej dali na OS (o...klamali sprava :D). Ešte bude treba tak 2 týždne tepla a bude to super. No vrch úplne suchučký.
Zostup je ešte pod snehom, preto je najlepšie zlaniť bud komínom (2x60m) alebo cca 10 metrov z vrcholu smerom na Rysy. Vydalo nám to tade na 2x30m a 2x60m, no nemuseli sme ísť po nestabilnom snehu a zišli sme priamo na nástup.
Pozor! Sneh je poobede veľmi nestabilný, tak sa mu treba čo možno najviac vyhnúť (pred našimi očami spadli dvaja poliaci z Rysov na poľskú stranu. Jeden cca 300m, zrejme neprežil, druhý cca 200m a asi sa „len“ dolámal, no žil určite) . O taký týždeň by to však mohlo byť v pohode.
Tož, hor sa hore :)

Peter
Viac fotiek tu:

2 komentáre:

  1. ...tak hádam Peťa tento prvý kontakt neodradil :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Myslim, ze nie. Vcera som sa dozvedel, ze urejme prezili obaja. Tak len dufam, ze to bola pravda...

    OdpovedaťOdstrániť